Pénteki nappal zárult a Menedék Egyesület nyári tábora. Fáradtságnak nyoma sem volt, pedig az egész héten át tartó kalandokból a gyerekek mellett a segítőik is aktívan kivették a részüket. Az utolsó napon végre pont került a rejtély végére is, mely öt napon át izgalomban tartotta az apróságokat.

Megbízható információk szerint a kincs Budapest szívében, valahol a Károlyi-kertben volt elrejtve. A kicsik nem tétlenkedtek sokat és csapatokba verődve átfésülték a parkot, hogy megtalálják azt. Egy régi bőrönd rejtette a titkot, a varázslatos kaleidoszkópokat.

Akadt még meglepetés bőven, hiszen a hős kincskeresőket ajándékcukorkával is jutalmazták.

Természetesen maradt idő a játékra is.

Miközben Mark dekázni tanította Clintont a következő beszélgetést csíptem el:

"Ne aggódj Clinton! Kilencévesen még én sem tudtam ennyit csinálni, de majd sokat gyakorolunk, és hamarosan utolérsz engem!"

Délben következett a meglepetés ebéd, ugyanis az Erzsébet téren hatalmas dobozokban sorakoztak a felszeletelt pizzák, melyek csak arra vártak, hogy a gyerekek jóízűen megegyék azokat.

Ruth meglepetten közölte:

"Ennyi pizzát még életemben nem láttam."

Jedida pedig gyorsan számszerűsítette a látottakat:

"Te jó ég, ez legalább 5 doboz pizza!"

A tábor zárásaként egy közös bográcsozást szerveztek, ahol önkéntesek, munkatársak, gyerekek és szüleik együttesen vettek részt az eseményen.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Grundk3rtnek, hogy a közösségi kertben tarthattuk a pikniket, továbbá köszönjük a megannyi finomságot, játékot és ruhát, melyeket a gyerekek rendelkezésére bocsátottak.

Sokan most ismerkedtek meg először a közösségi kert fogalmával, működésével. A kert, méretéből adódóan több lehetőséget is kínált: nyuszit simogathattak, kerti locsolót és pancsolót barkácsolhattak az arra vágyók.