Az egész héten át tartó kalandok szerdán  folytatódtak. Egy igazán aktív nap köszöntött a táborozókra. A reggeli gyülekezőnek a Menedék projektiroda adott otthont. Sorra érkeztek az apróságok és rögtön a mai nap felől kezdtek érdeklődni. Nagy volt a kíváncsiskodás. A délelőtti programot mindenki nagy lelkesedéssel várta. Irány a FIDO! - hangzott a felkiáltás. Ebből valamennyien tudták, hogy a délelőttöt a FIDO téri játszótéren töltik. A helyszínen számos lehetőség közül választhattak a gyerekek. Foci, roller, pingpong, görkori mind a lehetőségek között szerepelt.

A délelőtti aktív elfoglaltságban hamar elfáradtak a gyerekek. A finom ebédről az egyesület önkéntesi gondoskodtak, melyet az irodában készítettek és tálaltak az éhes szájaknak. Külön kiemelendő az a türelem és tolerancia, melyet az ott dolgozó munkatársak tanúsítottak az olykor igencsak eleven apróságokkal szemben. Mindenki hálás volt a finom ebédért. Néhányan az elismerésük jeleként még a mosogatást is bevállalták.

Valamennyien újult erővel vágtak bele a nap hátralévő részébe. További izgalmas programok vártak rájuk. A kisebbeknek filmklubot tartottak, de volt lehetőség kavicsfetésre, rajzolásra is.