Augusztus 10-én indult útnak a Menedék Egyesület tematikus napközis tábora. A migránsokat segítő egyesület immár 15. éve szervez hasonló keretek között működő nyári elfoglaltságot a menekült és oltalmazott gyerekek számára. A szervezésben és a lebonyolításban az egyesület munkatársai mellett számos önkéntes is részt vesz. Együttes munkájuk eredménye lehet a vidám és felszabadult gyerekek mellett, egy nyitottabb és elfogadóbb társadalom felé vezető út újabb állomása.

Nagy érdeklődésre lehetett számítani, ez be is igazolódott. Az idei tábor 16, többségében 7‑10 éves gyerek számára nyújt aktív elfoglaltságot 5 napon keresztül. Azonban nem kellett aggódniuk a kisgyermekes családoknak sem, hiszen a kisebbekkel külön csoportban foglalkoznak az önkéntesek.

Az első nap programjainak a Margitsziget adott otthont. 

Ismerkedéssel indult a reggel. A legnagyobb kihívást egymás nevének elsajátítása jelentette.  A gyerekek gyorsan feloldódtak és ki-ki a maga érdeklődési körének megfelelően kereste a másik társaságát. Szerencsére az aktivitással sem volt gond és hamar előtérbe kerültek a huncutságok, csínytevések. Azonban az önkéntesek mindig résen voltak és a gyerekek is bátran fordultak hozzájuk kérdéseikkel. A nagy melegben, a szökőkút mellett, jó szolgálatot tettek a sziget lombos fái is. Az első alkalom kiváló volt arra, hogy a gyerekek és segítőik összeszokjanak és csapatként vágjanak bele az előttük álló kalandokba